Methodieken

Balanskleurentest

Dit instrument brengt op basis van een online vragenlijst negen individuele drijfveren (uitgedrukt in kleuren) in kaart. De BKT gaat ervan uit dat ieder mens deze negen drijfveren in meer of mindere mate in zich heeft. Iedereen heeft daarbij een uniek persoonlijk kleurenpalet, wat drijfveren, kwaliteiten en valkuilen in kaart brengt.

Dit inzicht vergroot je zelfkennis en werkt als een kompas bij het bepalen van doelen. Daardoor is de BKT bij uitstek geschikt voor zowel Personal coaching als Loopbaancoaching.

Talenten Motivatie Analyse

De TMA doet hetzelfde als de BKT, maar is uitgebreider. De TMA is gebaseerd op een groter aantal vragen, waarbij jouw scores worden vergeleken met de gemiddelde drijfveren van een grote internationale controlegroep. Daardoor is de validatie van de uitkomst bij deze analyse steviger.

Je kunt het ook combineren met een competentieprofiel en/of 360-gradenfeedback. Als gecertificeerd TMA-professional raad ik deze methode aan bij uitgebreidere of complexere loopbaanvragen, of als basis van een Personal Coaching-traject.

renditionDownload

Transactionele Analyse

Dit is een manier om te kijken naar onze communicatie en persoonlijkheid. De TA definieert drie rollen van waaruit wij, vaak onbewust, communiceren: de ouder, de volwassene en het kind. Daarbij wordt communicatie tussen volwassenen als de meest neutrale vorm gezien. Vaak laat ik je je levensverhaal of loopbaanbiografie schrijven en bekijken we vanuit de TA welke rollen dominant zijn (geworden).

De rol die je kiest, ontstaat al in je jeugd, maar kan in de loop van je leven of carrière zijn effectiviteit verliezen. Dit inzicht kan leiden tot de keuze om dingen anders aan te pakken.

Voice Dialogue

Ieder mens beschikt in meer of mindere mate over ‘innerlijke stemmen’, die toebehoren aan verschillende delen van onze persoonlijkheid: een dominante ik, luie ik, gestructureerde ik, optimistische ik, kritische ik, enz. Die hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming.

Bij deze methode gebruik ik de bus als metafoor; wie zijn er allemaal bij jou aan boord, wie zit achter het stuur, wie trapt op de rem en waar rijdt de bus naartoe? Daarbij kijken we of alle ikken op de juiste plaats zitten om het gewenste resultaat te bereiken, of dat daar nog in geschoven moet worden.

Review

Met behulp van Marieke kon ik het gesloten boek van mijn verleden weer openen en de antwoorden vinden voor mijn twijfels, onzekerheid en angst. Dankzij de coaching kon ik mijzelf een stap verder ontwikkelen qua werk en thuissituatie. Ik hoop nog meer stappen te maken met alle tips en adviezen. Bedankt voor alles!

Imène Abidi

Coördinator Senior Analist

Ik voelde me vanaf het eerste moment veilig bij Marieke. Naar mijn mening werkt coaching alleen als je er voor open staat. Om dit te kunnen doen moet er wederzijds respect zijn en moet je je open en soms ook kwetsbaar op durven stellen. Tijdens mijn coaching had ik het gevoel dat ze heel goed kan luisteren en daardoor ook snel door kan vragen naar de diepere essentie van jouw gevoel of gedachte. Ze maakt gebruik van veel verschillende technieken om de gesprekken structuur en sturing te geven zonder dat het geforceerd of krampachtig aanvoelt. Doordat ze goed luistert is ze ook goed in staat om je een spiegel voor te houden en je te confronteren met je eigen blokkades. Zo werk je doelgericht aan een antwoord op jouw hulp vraag.

Ze heeft mij meerdere malen positief weten te verassen. Er zijn oefeningen geweest waar ik misschien op voorhand sceptisch over was, naderhand kon ik wel degelijk hun toegevoegde waarde in zien.

Als ik Marieke in een paar worden zou moeten omschrijven dan zouden dit de volgende woorden zijn: Marieke is een warm gevoelsmens met een sterk ontwikkeld sociaal vermogen. Ze kan heel doortastend zijn zonder bot of onaangenaam zijn.

Ik zou Marieke als coach zeker aanraden als je gemotiveerd bent om aan jezelf te werken en daar een beetje hulp bij kan gebruiken.

P. Bakker

Coördinator Fabriek
Saskia Nieboer-Veenendaal

Marieke heeft mij fantastisch begeleid. Na het helpen scherp krijgen van mijn coachvraag, heeft Marieke me aan de hand van een op maat gemaakte set aan opdrachten geholpen mij weer in de juiste richting te komen en vol energie in beweging te gaan. Op de juiste momenten weet ze te confronteren, of juist ruimte te geven. Professioneel en warm, persoonlijk, uitdagend, prikkelend, energiek en met humor. Ik kijk terug op een zeer waardevol traject! Dank je Marieke!

Saskia Nieboer-Veenendaal

Content & Product manger