Methodieken

Balanskleurentest

Dit instrument brengt op basis van een online vragenlijst negen individuele drijfveren (uitgedrukt in kleuren) in kaart. De BKT gaat ervan uit dat ieder mens deze negen drijfveren in meer of mindere mate in zich heeft. Iedereen heeft daarbij een uniek persoonlijk kleurenpalet, wat drijfveren, kwaliteiten en valkuilen in kaart brengt.

Dit inzicht vergroot je zelfkennis en werkt als een kompas bij het bepalen van doelen. Daardoor is de BKT bij uitstek geschikt voor zowel Personal coaching als Loopbaancoaching.

Talenten Motivatie Analyse

De TMA doet hetzelfde als de BKT, maar is uitgebreider. De TMA is gebaseerd op een groter aantal vragen, waarbij jouw scores worden vergeleken met de gemiddelde drijfveren van een grote internationale controlegroep. Daardoor is de validatie van de uitkomst bij deze analyse steviger.

Je kunt het ook combineren met een competentieprofiel en/of 360-gradenfeedback. Als gecertificeerd TMA-professional raad ik deze methode aan bij uitgebreidere of complexere loopbaanvragen, of als basis van een Personal Coaching-traject.

renditionDownload

Transactionele Analyse

Dit is een manier om te kijken naar onze communicatie en persoonlijkheid. De TA definieert drie rollen van waaruit wij, vaak onbewust, communiceren: de ouder, de volwassene en het kind. Daarbij wordt communicatie tussen volwassenen als de meest neutrale vorm gezien. Vaak laat ik je je levensverhaal of loopbaanbiografie schrijven en bekijken we vanuit de TA welke rollen dominant zijn (geworden).

De rol die je kiest, ontstaat al in je jeugd, maar kan in de loop van je leven of carrière zijn effectiviteit verliezen. Dit inzicht kan leiden tot de keuze om dingen anders aan te pakken.

Voice Dialogue

Ieder mens beschikt in meer of mindere mate over ‘innerlijke stemmen’, die toebehoren aan verschillende delen van onze persoonlijkheid: een dominante ik, luie ik, gestructureerde ik, optimistische ik, kritische ik, enz. Die hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming.

Bij deze methode gebruik ik de bus als metafoor; wie zijn er allemaal bij jou aan boord, wie zit achter het stuur, wie trapt op de rem en waar rijdt de bus naartoe? Daarbij kijken we of alle ikken op de juiste plaats zitten om het gewenste resultaat te bereiken, of dat daar nog in geschoven moet worden.

Review

Saskia Nieboer-Veenendaal

Marieke heeft mij fantastisch begeleid. Na het helpen scherp krijgen van mijn coachvraag, heeft Marieke me aan de hand van een op maat gemaakte set aan opdrachten geholpen mij weer in de juiste richting te komen en vol energie in beweging te gaan. Op de juiste momenten weet ze te confronteren, of juist ruimte te geven. Professioneel en warm, persoonlijk, uitdagend, prikkelend, energiek en met humor. Ik kijk terug op een zeer waardevol traject! Dank je Marieke!

Saskia Nieboer-Veenendaal

Content & Product manger
Sietse Wiersma

Marieke heeft een zeer professionele en fijne manier van werken. Ik ben extreem blij met de resultaten die ik dankzij haar deskundige en persoonlijke coaching heb behaald, dit zou ik iedereen gunnen!

Sietse Wiersma

Operations Director
Carolien van Steenselen

Marieke kan goed luisteren en tijdens het coachen gaat ze samen met jou opzoek naar het laagje dieper. Ze voelt intuïtief goed aan als je er nog niet helemaal bent en komt dan vervolgens tot de kern. Geen ontsnappen aan dus 😉 Ze verbindt makkelijk verschillende methodieken met elkaar zodat het gewenste resultaat bereikt wordt. Ze heeft humor en een goede helicopterview waardoor makkelijk verbanden kan leggen. Tijdens de opleiding die wij samen hebben gedaan bij de balansgroep ervaar ik Marieke als een gedreven, warm en sociaal persoon waar ik veel van heb geleerd. Ik kijk er dan ook naar uit om met elkaar in contact te blijven en de verdieping op professioneel en persoonlijk vlak verder te verdiepen.

Carolien van Steenselen

Loopbaancoach / Erkend Lid Noloc