Coaching

Loopbaancoaching

Ben je je baan verloren? Heb je gebrek aan zelfvertrouwen? Moet je je heroriënteren op de arbeidsmarkt? Vraag je je af of je wel het juiste carrièrepad bewandelt? Heb je geen duidelijk beeld van je drijfveren? Wat zijn slimme keuzes aan het begin van je loopbaan?

Ik help je de antwoorden op dit soort brandende vragen te vinden en die om te zetten in daden. Bij zo’n traject van loopbaanbegeleiding hoort o.a. een analyse van wat je energie geeft en wat juist energie kost. Daarbij gaan we samen op zoek naar wat je het meeste oppept, waar je goed in bent en wat bij je past!

Personal coaching

Je kunt ook vraagstukken hebben die niet per se aan je loopbaan gerelateerd zijn. Zoals: hoe haal ik meer klanten binnen? Op welke manier kan ik me beter profileren? Hoe kan ik mijn grenzen scherper bewaken? Hoe kan ik mijn time management verbeteren?

Dit soort kwesties gaat, meer nog dan loopbaanvraagstukken, over je persoonlijke ontwikkeling. Ik help je graag om je kwaliteiten en belemmeringen te bepalen, beter met die belemmeringen om te gaan en je kwaliteiten nog verder te ontwikkelen. Zo kun je met overtuigende en daadkrachtige stappen je doelen najagen.

Wandelcoaching

Voor sommige vormen van coaching leent de privacy van een kantoor zich het best. Ik ontvang je dan ook graag in de coachruimte bij mij thuis of op locatie. Online coaching is natuurlijk ook een optie.

Maar een van mijn favoriete manieren om coachingsgesprekken te voeren, is te voet. In de mooie bosgebieden rondom Leusden (maar ook op vele andere plaatsen) is volop gelegenheid om wandelend coachingsgesprekken te voeren. Al lopend in de natuur zoeken we naar metaforen die jou inzicht geven in hoe een situatie in elkaar zit. Dat kan een driesprong zijn, een open vlakte, een bruggetje, een pad dat versperd wordt door omgevallen bomen, maar ook toevallige gebeurtenissen als een overstekend hert.

Een ontspannen en actieve manier van coachen en gecoacht worden, met altijd een leuk verrassingselement.

HR mentoring

Ik heb een aantal jaren als éénpitter gefunctioneerd in een sterk groeiende organisatie. Door veel zelf uit te dokteren, ben ik volwassen geworden in het HR-vak. Als ik toen de mogelijkheid had gehad gebruik te maken van iemands kennis en ervaring, had ik die zeker omarmd.

Met al mijn inhoudelijke en organisatorische bagage, in combinatie met mijn ervaring als coach, ben ik nu in de gelegenheid zelf die iemand te zijn. Ik bied je dan ook graag mijn diensten aan in de vorm van HR mentoring.

Dus wil je als HR-professional inzicht in jouw drijfveren, stijl van leidinggeven en wil je je ontwikkelen in stijlflexibiliteit, eigenheid en verbinding, dan help ik je met plezier. Laat mij je sparringpartner zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en/of thema’s als vitaliteit, (dis)functioneren, talentontwikkeling en het toepassen van HR-beleid.

HR

Vanwege mijn jarenlange achtergrond in HR ben ik beschikbaar voor interim-opdrachten op het gebied van HR-management, werving en selectie, het opstellen van functieomschrijvingen, beloning, performance management en dergelijke.

Review

Waar ik heel tevreden over ben is de vertrouwelijke sfeer die de coach weet te creëren, de flexibiliteit, de afstemming op mijn behoefte en de aanmoediging. Wat ik ook erg fijn vond was het samenvatten. Op de momenten dat ik niet to-the-point kwam of iets niet goed onder woorden kon brengen en voor mijn gevoel aan het doorratelen was, was daar gelukkig de coach die mijn verhaal samenvatte en vragen ter verduidelijking stelde.

Het meest sterke uit het coachtraject vind ik het rollenspel met de verschillende “ikken” in de bus, die we hebben gedaan. Ik stond hier een beetje sceptisch tegenover, maar ik wilde het rollenspel toch graag doen. Ik heb mezelf opengesteld voor het rollenspel en ik ben er zonder vooroordelen in gegaan. Dit heeft mij veel inzichten in mijzelf opgeleverd. De rol van de coach hierin vond ik heel goed.

S.B. Team Manager, Leiderschapstraject

Marieke ik wil je heel erg bedanken voor de manier waarop je mij hebt geholpen. Het voelde als een
warm bad met een enorme hoeveelheid aandacht en toewijding. Je hebt me hele mooie inzichten
gegeven en handvatten voor de toekomst. Ik wens je nog vele succesvolle sessie met andere cliënten toe
die gebruik mogen maken van jou aandacht en toewijding

Joost Slager, Product specialist/ Ontwikkelaar met een loopbaanvraag

Ik gun iedereen een Marieke. 

Afgelopen jaar heb ik het geluk gehad om samen met Marieke te mogen werken aan mijn ontwikkeling. Ik zocht iemand die me kon helpen om op een bewuste manier een nieuwe rol te kiezen in mijn werk. Marieke heeft daarin mijn verwachtingen overtroffen. Door haar open en vriendelijke karakter, met scherpe vragen en veel inlevingsvermogen ben ik tot veel inzichten gekomen in mijn drijfveren, kwaliteiten en toekomstplannen. De gesprekken met Marieke waren fijn, open, vertrouwd en bijzonder leerzaam.

Inmiddels heb ik – door een bewuste keus te maken – een prachtige nieuwe rol in mijn bedrijf die me op het lijf geschreven is. Ik gun dat iedereen. En daarom gun ik iedereen een Marieke!

Laurens, Manager IT