Coaching

Loopbaancoaching

Ben je je baan verloren? Heb je gebrek aan zelfvertrouwen? Moet je je heroriënteren op de arbeidsmarkt? Vraag je je af of je wel het juiste carrièrepad bewandelt? Heb je geen duidelijk beeld van je drijfveren? Wat zijn slimme keuzes aan het begin van je loopbaan?

Ik help je de antwoorden op dit soort brandende vragen te vinden en die om te zetten in daden. Bij zo’n traject van loopbaanbegeleiding hoort o.a. een analyse van wat je energie geeft en wat juist energie kost. Daarbij gaan we samen op zoek naar wat je het meeste oppept, waar je goed in bent en wat bij je past!

Personal coaching

Je kunt ook vraagstukken hebben die niet per se aan je loopbaan gerelateerd zijn. Zoals: hoe haal ik meer klanten binnen? Op welke manier kan ik me beter profileren? Hoe kan ik mijn grenzen scherper bewaken? Hoe kan ik mijn time management verbeteren?

Dit soort kwesties gaat, meer nog dan loopbaanvraagstukken, over je persoonlijke ontwikkeling. Ik help je graag om je kwaliteiten en belemmeringen te bepalen, beter met die belemmeringen om te gaan en je kwaliteiten nog verder te ontwikkelen. Zo kun je met overtuigende en daadkrachtige stappen je doelen najagen.

Wandelcoaching

Voor sommige vormen van coaching leent de privacy van een kantoor zich het best. Ik ontvang je dan ook graag in de coachruimte bij mij thuis of op locatie. Online coaching is natuurlijk ook een optie.

Maar een van mijn favoriete manieren om coachingsgesprekken te voeren, is te voet. In de mooie bosgebieden rondom Leusden (maar ook op vele andere plaatsen) is volop gelegenheid om wandelend coachingsgesprekken te voeren. Al lopend in de natuur zoeken we naar metaforen die jou inzicht geven in hoe een situatie in elkaar zit. Dat kan een driesprong zijn, een open vlakte, een bruggetje, een pad dat versperd wordt door omgevallen bomen, maar ook toevallige gebeurtenissen als een overstekend hert.

Een ontspannen en actieve manier van coachen en gecoacht worden, met altijd een leuk verrassingselement.

HR mentoring

Ik heb een aantal jaren als éénpitter gefunctioneerd in een sterk groeiende organisatie. Door veel zelf uit te dokteren, ben ik volwassen geworden in het HR-vak. Als ik toen de mogelijkheid had gehad gebruik te maken van iemands kennis en ervaring, had ik die zeker omarmd.

Met al mijn inhoudelijke en organisatorische bagage, in combinatie met mijn ervaring als coach, ben ik nu in de gelegenheid zelf die iemand te zijn. Ik bied je dan ook graag mijn diensten aan in de vorm van HR mentoring.

Dus wil je als HR-professional inzicht in jouw drijfveren, stijl van leidinggeven en wil je je ontwikkelen in stijlflexibiliteit, eigenheid en verbinding, dan help ik je met plezier. Laat mij je sparringpartner zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en/of thema’s als vitaliteit, (dis)functioneren, talentontwikkeling en het toepassen van HR-beleid.

HR

Vanwege mijn jarenlange achtergrond in HR ben ik beschikbaar voor interim-opdrachten op het gebied van HR-management, werving en selectie, het opstellen van functieomschrijvingen, beloning, performance management en dergelijke.

Review

Saskia Nieboer-Veenendaal

Marieke heeft mij fantastisch begeleid. Na het helpen scherp krijgen van mijn coachvraag, heeft Marieke me aan de hand van een op maat gemaakte set aan opdrachten geholpen mij weer in de juiste richting te komen en vol energie in beweging te gaan. Op de juiste momenten weet ze te confronteren, of juist ruimte te geven. Professioneel en warm, persoonlijk, uitdagend, prikkelend, energiek en met humor. Ik kijk terug op een zeer waardevol traject! Dank je Marieke!

Saskia Nieboer-Veenendaal

Content & Product manger
Sietse Wiersma

Marieke heeft een zeer professionele en fijne manier van werken. Ik ben extreem blij met de resultaten die ik dankzij haar deskundige en persoonlijke coaching heb behaald, dit zou ik iedereen gunnen!

Sietse Wiersma

Operations Director
Carolien van Steenselen

Marieke kan goed luisteren en tijdens het coachen gaat ze samen met jou opzoek naar het laagje dieper. Ze voelt intuïtief goed aan als je er nog niet helemaal bent en komt dan vervolgens tot de kern. Geen ontsnappen aan dus 😉 Ze verbindt makkelijk verschillende methodieken met elkaar zodat het gewenste resultaat bereikt wordt. Ze heeft humor en een goede helicopterview waardoor makkelijk verbanden kan leggen. Tijdens de opleiding die wij samen hebben gedaan bij de balansgroep ervaar ik Marieke als een gedreven, warm en sociaal persoon waar ik veel van heb geleerd. Ik kijk er dan ook naar uit om met elkaar in contact te blijven en de verdieping op professioneel en persoonlijk vlak verder te verdiepen.

Carolien van Steenselen

Loopbaancoach / Erkend Lid Noloc