Coaching

Loopbaancoaching

Ben je je baan verloren? Heb je gebrek aan zelfvertrouwen? Moet je je heroriënteren op de arbeidsmarkt? Vraag je je af of je wel het juiste carrièrepad bewandelt? Heb je geen duidelijk beeld van je drijfveren? Wat zijn slimme keuzes aan het begin van je loopbaan?

Ik help je de antwoorden op dit soort brandende vragen te vinden en die om te zetten in daden. Bij zo’n traject van loopbaanbegeleiding hoort o.a. een analyse van wat je energie geeft en wat juist energie kost. Daarbij gaan we samen op zoek naar wat je het meeste oppept, waar je goed in bent en wat bij je past!

Personal coaching

Je kunt ook vraagstukken hebben die niet per se aan je loopbaan gerelateerd zijn. Zoals: hoe haal ik meer klanten binnen? Op welke manier kan ik me beter profileren? Hoe kan ik mijn grenzen scherper bewaken? Hoe kan ik mijn time management verbeteren?

Dit soort kwesties gaat, meer nog dan loopbaanvraagstukken, over je persoonlijke ontwikkeling. Ik help je graag om je kwaliteiten en belemmeringen te bepalen, beter met die belemmeringen om te gaan en je kwaliteiten nog verder te ontwikkelen. Zo kun je met overtuigende en daadkrachtige stappen je doelen najagen.

Wandelcoaching

Voor sommige vormen van coaching leent de privacy van een kantoor zich het best. Ik ontvang je dan ook graag in de coachruimte bij mij thuis of op locatie. Online coaching is natuurlijk ook een optie.

Maar een van mijn favoriete manieren om coachingsgesprekken te voeren, is te voet. In de mooie bosgebieden rondom Leusden (maar ook op vele andere plaatsen) is volop gelegenheid om wandelend coachingsgesprekken te voeren. Al lopend in de natuur zoeken we naar metaforen die jou inzicht geven in hoe een situatie in elkaar zit. Dat kan een driesprong zijn, een open vlakte, een bruggetje, een pad dat versperd wordt door omgevallen bomen, maar ook toevallige gebeurtenissen als een overstekend hert.

Een ontspannen en actieve manier van coachen en gecoacht worden, met altijd een leuk verrassingselement.

HR mentoring

Ik heb een aantal jaren als éénpitter gefunctioneerd in een sterk groeiende organisatie. Door veel zelf uit te dokteren, ben ik volwassen geworden in het HR-vak. Als ik toen de mogelijkheid had gehad gebruik te maken van iemands kennis en ervaring, had ik die zeker omarmd.

Met al mijn inhoudelijke en organisatorische bagage, in combinatie met mijn ervaring als coach, ben ik nu in de gelegenheid zelf die iemand te zijn. Ik bied je dan ook graag mijn diensten aan in de vorm van HR mentoring.

Dus wil je als HR-professional inzicht in jouw drijfveren, stijl van leidinggeven en wil je je ontwikkelen in stijlflexibiliteit, eigenheid en verbinding, dan help ik je met plezier. Laat mij je sparringpartner zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en/of thema’s als vitaliteit, (dis)functioneren, talentontwikkeling en het toepassen van HR-beleid.

HR

Vanwege mijn jarenlange achtergrond in HR ben ik beschikbaar voor interim-opdrachten op het gebied van HR-management, werving en selectie, het opstellen van functieomschrijvingen, beloning, performance management en dergelijke.

Review

Met behulp van Marieke kon ik het gesloten boek van mijn verleden weer openen en de antwoorden vinden voor mijn twijfels, onzekerheid en angst. Dankzij de coaching kon ik mijzelf een stap verder ontwikkelen qua werk en thuissituatie. Ik hoop nog meer stappen te maken met alle tips en adviezen. Bedankt voor alles!

Imène Abidi

Coördinator Senior Analist

Ik voelde me vanaf het eerste moment veilig bij Marieke. Naar mijn mening werkt coaching alleen als je er voor open staat. Om dit te kunnen doen moet er wederzijds respect zijn en moet je je open en soms ook kwetsbaar op durven stellen. Tijdens mijn coaching had ik het gevoel dat ze heel goed kan luisteren en daardoor ook snel door kan vragen naar de diepere essentie van jouw gevoel of gedachte. Ze maakt gebruik van veel verschillende technieken om de gesprekken structuur en sturing te geven zonder dat het geforceerd of krampachtig aanvoelt. Doordat ze goed luistert is ze ook goed in staat om je een spiegel voor te houden en je te confronteren met je eigen blokkades. Zo werk je doelgericht aan een antwoord op jouw hulp vraag.

Ze heeft mij meerdere malen positief weten te verassen. Er zijn oefeningen geweest waar ik misschien op voorhand sceptisch over was, naderhand kon ik wel degelijk hun toegevoegde waarde in zien.

Als ik Marieke in een paar worden zou moeten omschrijven dan zouden dit de volgende woorden zijn: Marieke is een warm gevoelsmens met een sterk ontwikkeld sociaal vermogen. Ze kan heel doortastend zijn zonder bot of onaangenaam zijn.

Ik zou Marieke als coach zeker aanraden als je gemotiveerd bent om aan jezelf te werken en daar een beetje hulp bij kan gebruiken.

P. Bakker

Coördinator Fabriek
Saskia Nieboer-Veenendaal

Marieke heeft mij fantastisch begeleid. Na het helpen scherp krijgen van mijn coachvraag, heeft Marieke me aan de hand van een op maat gemaakte set aan opdrachten geholpen mij weer in de juiste richting te komen en vol energie in beweging te gaan. Op de juiste momenten weet ze te confronteren, of juist ruimte te geven. Professioneel en warm, persoonlijk, uitdagend, prikkelend, energiek en met humor. Ik kijk terug op een zeer waardevol traject! Dank je Marieke!

Saskia Nieboer-Veenendaal

Content & Product manger